5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express

Route: Brig-Glacier Express-St. Moritz-Bernina Express-Lugano

AANBIEDING: gratis parkeren van uw auto in Brig 

Dag 1
Aankomst in Brig. U parkeert uw auto bij het hotel om deze op de laatste dag van uw treinreis weer op te halen. Brig ligt in het zonnige Oberwallis en is centraal gelegen in de Alpen. Eén van de mooiste Alpenpassen, de Simplonpas, begint bij Brig. De mooie oude binnenstad met patriciërshuizen, gezellige cafés en hotels nodigen uit tot een wandeling door het centrum. Overnachting in Brig.

Dag 2
Één van de mooiste treinreizen ter wereld, de Glacier Express. U stapt aan boord van deze wereldberoemde Express trein. Deze trein staat urenlang garant voor hoogtepunten. In een panoramarijtuig reist u op een comfortabele en aangename manier in ongeveer 7 uur van Brig naar St. Moritz. De langzaamste sneltrein voert door ongerepte berglandschappen, beroemde kuuroorden, over bergpassen en langs meren en steile rotsen, wilde bossen en diepe kloven met merkwaardige rotsformaties die in de loop van de tijd gevormd zijn door het water. De Glacier Express klimt omhoog naar de 2033 m hoge Oberalppas, rijdt door de Rijnkloof, de Grand Canyon van Zwitserland, door 91 tunnels, 7 dalen en over 291 indrukwekkende bruggen. Overnachting in St. Moritz.

Dag 3
Vandaag een vrije dag. St. Moritz is één van ’s werelds meest bekende vakantiebestemmingen en staat synoniem voor luxe, elegantie en exclusiviteit. Het droge en sprankelende ‘Champagne-klimaat’ is legendarisch, de zon schijnt hier gemiddeld 322 dagen per jaar. Overnachting in St. Moritz.

Dag 4
U stapt vandaag aan boord van de Bernina Express, de mooiste verbinding tussen de bergwereld in het noorden en de palmbomen in het zuiden. De Bernina Express van de Rhätische Bahn rijdt door 55 galerijen, over 196 bruggen, trotseert hellingspercentages tot 7% en geldt als één van de steilste smalspoortrajecten zonder tandradaandrijving ter wereld. Een spoortechnisch hoogstandje! De reis duurt ongeveer 2,5 uur. Onderweg maakt de trein onder andere een stop bij Alp Grüm. Het traject van de Bernina Express tussen Thusis en Tirano staat sinds 2008 op de derde plaats van de spoorlijnen van de UNESCO Werelderfgoedlijst. Eén van de hoogtepunten tijdens de reis is het cirkelviaduct van Brusio. De Bernina Express maakt hier een bocht van 360 graden op het viaduct. In Tirano heeft u tijd om te lunchen en daarna stapt u op de comfortabele Bernina Express bus voor een ca. 3 uur durende rit door schilderachtige dorpjes, langs het Como Meer naar Lugano aan het gelijknamige meer. Geniet van deze prachtige route! Overnachting in Lugano.

Dag 5
Per trein reist u van Lugano naar Brig en op het traject van Locarno naar Domodossola neemt u de Centovalli Bahn. Deze treinverbinding is de snelste verbinding tussen de Gotthard- en de Simplonroute en gaat over 83 (hoge) viaducten en bruggen, langs diepe kloven en watervallen, door kastanjebossen, wijnstreken en 34 tunnels. Dwars door het prachtige landschap van Centovalli, de honderd dalen. In Brig haalt u uw auto weer op.

PRIJSINFORMATIE

Prijzen per persoon in €, geldig in de periode 10 mei – 14 oktober 2018

                                                        3* hotel                 4* hotel
2-persoonskamer                            € 695                     €   859 
1-persoonskamer                            € 795                     €   959

3-Gangen lunch aan boord van de Glacier Express € 39.
Toeslag treinrondreis 1e klas € 99.
Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Extra nacht in Brig: 2-pers.kamer 4* hotel € 89 p.p.
Extra nacht in St. Moritz: 2-pers.kamer 3*-hotel € 110 p.p. en 4*-hotel € 155 p.p.
Extra nacht in Lugano: 2-pers.kamer 3*-hotel € 95 p.p. en 4*-hotel € 155 p.p.
Voor de prijzen van een extra nacht in een 1-persoonskamer sturen we u graag een offerte.

Deze treinreis reserveren.

Inbegrepen in de reissom

  • 4 overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet (Brig is altijd een 4* hotel)
  • Treinticket Glacier & Bernina Express (3 transfers) 2e klas
  • Glacier Express inclusief zitplaatsreservering
  • Bernina Express trein en bus inclusief zitplaatsreservering
  • Parkeren van uw auto tijdens de treinrondreis bij het hotel in Brig
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
  • Op deze reis zit STO-reisgarantie

Niet inbegrepen in de reissom: