5-daagse treinreis Zwitserse Toppen

Route: Interlaken-Jungfraujoch-Luzern-Pilatus

Letterlijk een topreis. U gaat naar het hoogst gelegen treinstation van Europa en reist met de steilste tandradbaan ter wereld!

Dag 1
De treinreis begint in Interlaken. Vanaf de Zwitserse grens of de luchthaven reist u per trein naar Interlaken. Deze stad is gelegen tussen twee meren, de Brienzersee en de Thunersee en aan de voet van de bergen Jungfrau, Eiger en Mönch. Overnachting in Interlaken.

Dag 2
Hoogtepunt van elke reis naar Zwitserland is een tocht met de Jungfraubahn. Een topexcursie vanaf Interlaken naar het Jungfraujoch, de Top van Europa! Vanaf Interlaken-Ost neemt u de trein via Grindelwald of Wengen naar Kleine Scheidegg, aan de voet van de beroemde Eiger noordwand. De Jungfraubahn neemt u mee naar het Jungfraujoch op 3454 m, het hoogst gelegen treinstation van Europa. Door de 7 km lange Eigertunnel leidt het traject naar het bergstation Eigerwand op 2865 m hoogte. Van daaruit gaat het verder naar het station Eismeer op 3160 m, waar de trein een korte tussenstop maakt, om van het mooie uitzicht te genieten. Op 3454 m hoogte is de bestemming bereikt: het Jungfraujoch, Top van Europa, liggend tussen een grandioze gletsjerwereld. Als de weersomstandigheden het toelaten, kunt u van hieruit de Vogezen en het Zwarte Woud zien liggen. Er zijn 2 uitzichtplatforms, 3 restaurants, een ijspaleis met ijssculpturen en van april t/m oktober kunt u een wandeling maken (ca. 45 min.) naar de berghut Mönchsjochhütte (3650 m). Overnachting in Interlaken.

Dag 3
Vandaag reist u per trein met de Brünig Express (panorama zitplaatsen alleen in 1e klas) van Interlaken naar Luzern. Deze prachtige stad, gelegen aan de Vierwaltstättersee, heeft tal van excursiemogelijkheden. Een blikvanger is zeker de Kapelbrücke, de oudste, overdekte brug ter wereld. Overnachting in Luzern.

Dag 4
Vandaag een prachtige excursie vanuit Luzern. U gaat aan boord voor een tocht van Luzern naar Alpnachstad. Vervolgens met ’s werelds steilste tandradbaan naar Pilatus Kulm op 2132 m en per gondel naar Kriens. Vanaf Kriens per bus terug naar Luzern. Overnachting in Luzern.

Dag 5
De laatste dag van uw treinreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in een hotel uit ons aanbod. Wij doen u graag suggesties.

Deze treinreis reserveren.

PRIJSINFORMATIE 

Prijzen per persoon in €, geldig in de periode 1 mei – 1 oktober 2018

                                                           3* hotel              4* hotel         
2-persoonskamer                               € 755                  € 895               
1-persoonskamer                               € 875                  € 995              

Het is ook mogelijk om te vertrekken in de periode 29/3 t/m 30/4 en 1/10 t/m 31/3/2019. Kijkt u voor deze periode bij de Zwitserse Toppen winter reis.

Een extra nacht in Luzern of Interlaken: 2-pers.kamer 3*-hotel € 105 p.p. en 4*-hotel € 145 p.p., 1-pers.kamer 3*-hotel € 139 p.p. en 4*-hotel € 185 p.p.

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Toeslag 1e klas trein € 65 per persoon.

Deze treinreis reserveren.

Inbegrepen in de reissom

  • 4 overnachtingen in een 3*of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
  • Treinticket Zwitserse Toppen (5 transfers) 2e klasse, inclusief transfer van/naar Zwitserse grens/luchthaven
  • Excursie Jungfraujoch (dag 2)
  • Excursie Pilatus (dag 4)
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
  • Op deze reis zit STO-reisgarantie

Niet inbegrepen in de reissom: