8-daagse treinreis Grand Tour Zwitserland

Route: Interlaken-Jungfraubahn-GoldenPass-Montreux-Zermatt-Glacier Express-St. Moritz-Bernina Express-Lugano-Luzern

Top treinrondreis met alle beroemde Express treinen!

Dag 1
Deze treinreis begint in Interlaken, gelegen in het hart van Zwitserland tussen twee meren en aan de voet van het Jungfrau gebergte. U reist per trein vanaf de Zwitserse grens of een luchthaven en overnacht in Interlaken.

Dag 2
Vandaag een excursie die niet in het programma mag ontbreken! Een rit met de Jungfraubahn naar de Top van Europa. Op 3454 m ligt Europa’s hoogste treinstation. Het traject loopt van Kleine Scheidegg tot aan het Jungfraujoch en strekt over 9 km, waarvan 7 km door tunnels, en moet een hoogteverschil overbruggen van 1400 m. In de tunnels zijn een paar uitzichtpunten die een fantastische kijk bieden op de omliggende Alpenwereld. Bij het Jungfraujoch zijn 3 restaurants, 2 uitzichtplatformen over de bergtoppen en Aletschgletsjer, het ijspaleis en een wandelroute naar de hoger gelegen Mönchsjochhütte (ca. 45 min.). Overnachting in Interlaken.

Dag 3
Per trein naar Zweisimmen waar u overstapt op de GoldenPass Panoramic trein naar Montreux. Deze lijn verbindt Centraal Zwitserland met het Meer van Genève en rijdt langs een prachtige route met bossen, riviertje en wijngaarden naar Montreux. Overnachting in Montreux.

Dag 4
Treinreis naar Zermatt aan de voet van de machtige Matterhorn. Dit Alpenresort is autovrij en elektrische auto’s en koetsen bepalen het straatbeeld. Een optionele excursie voor vandaag is een tocht met de Gornergrat Bahn. Overnachting in Zermatt.

Dag 5
Een reis met één van de mooiste treinreizen van de wereld! De Glacier Express van Zermatt naar St. Moritz. Een ca. 7,5 uur durende treinreis over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de Oberalppas op 2033 m. Geniet u van de pure en ongerepte natuurlijke schoonheid van de oeroude bergbossen, glooiende Alpenweides, bergriviertjes en de bergdorpjes en dalen. U kunt lunchen aan boord van de Glacier Express (vooraf bij boeking te reserveren, € 39 p.p.). Overnachting in St. Moritz.

Dag 6
Met de wereldberoemde Bernina Express van de Rhaetische Bahn langs de UNESCO Werelderfgoed route. Geniet van de reis over bruggen, door tunnels en over de Bernina pas. De route gaat, per trein en comfortabele bus, van de besneeuwde bergtoppen en gletsjers naar het mediterrane Lugano aan het gelijknamige meer met palmbomen. Overnachting in Lugano.

Dag 7
Treinreis van Lugano naar Luzern (ca. 2 uur) door o.a. de Gotthard Base Tunnel. De tunnel in het Alpen massief in het hart van Zwitserland en waarbij u in slechts 17 minuten aan de andere kant bent. Overnachting in Luzern.

Gotthard Panorama Express
U kunt ook voor de langere treinroute kiezen die over de Gotthard Panorama Route rijdt in plaats van door de Gotthard Base Tunnel. In Bellinzona stapt u dan over op de Gotthard Panorama Express naar Flüelen. Tijdens de treinreis krijgt u extra informatie over de regio waar u door heen rijdt, de bezienswaardigheden en de mythes en legendes en in de panoramawagons wordt u vergezeld door een gids en. In Flüelen stapt u over op een stoomraderboot (soms gemotoriseerd) voor een cruise over de Vierwaltstättersee naar Luzern. Voor deze trein geldt een toeslag voor de zitplaatsreservering van € 19 per persoon. Boekt u de treinreis Grand Tour in 1e klas dan reist u in de Gotthard Panorama Express in een panoramawagon, boekt u de treinreis Grand Tour in 2e klas dan reist u in een reguliere wagon.

De Gotthard Panorama Express rijdt op dinsdag t/m zondag (niet op maandag) in de periode 21 april t/m 14 oktober 2018.

Dag 8
Einde van deze treinreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in een hotel uit ons aanbod. Wij geven u graag suggesties.

PRIJSINFORMATIE

Prijzen per persoon in €, geldig in de periode 9 april – 14 oktober 2018.

                                                 3* hotel              4* hotel
2-persoonskamer                     € 1245                € 1525   
1-persoonskamer                     € 1425                € 1825

Lunch aan boord van de Glacier Express € 39.
Toeslag treinrondreis 1e klas € 140.
Toeslag Gotthard Panorama Express (zie dag 7) € 19 per persoon.

Toeslag overnachting Montreux tijdens het Jazz Festival bij verblijf in de periode 26/6-15/7/17 € 95 p.p.
Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Inbegrepen in de reissom

  • 7 overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
  • Treinticket Grand Tour Zwitserland (8 transfers) 2e klas, inclusief transfer van/naar Zwitserse grens/luchthaven
  • Excursie Jungfraujoch (dag 2)
  • GoldenPass inclusief zitplaatsreservering
  • Glacier Express inclusief zitplaatsreservering
  • Bernina Express (trein en bus) inclusief zitplaatsreservering
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
  • Op deze reis zit STO-reisgarantie

Niet inbegrepen in de reissom: