8-daagse treinreis Rail Adventure

Route: Luzern-Gotthard-Lugano-Bernina Express-St. Moritz-Glacier Express-Zermatt

Dag 1
Deze treinreis begint in Luzern, in het hart van Zwitserland. U reist per trein vanaf de Zwitserse grens of één van de luchthavens en overnacht in Luzern.

Dag 2
Treinreis van Luzern naar Lugano (ca. 2 uur) o.a. door de Gotthard Base Tunnel. De tunnel in het Alpen massief in het hart van Zwitserland en waarbij u in slechts 17 minuten aan de andere kant bent. Overnachting in Lugano.

Gotthard Panorama Express
U kunt ook voor de treinroute kiezen die over de Gotthard Panorama Route rijdt in plaats van door de Gotthard Base Tunnel. In Luzern gaat u aan boord van een stoomraderboot (soms gemotoriseerd) voor een cruise over de Vierwaltstättersee naar Flüelen. In Flüelen stapt u dan over op de Gotthard Panorama Express naar Bellinzona. In de panoramawagons wordt u vergezeld door een gids en krijgt u extra informatie over de regio waar u door heen rijdt, de bezienswaardigheden en de mythes en legendes.  Voor deze trein geldt een toeslag voor de zitplaatsreservering van € 19 per persoon. Boekt u de treinreis Rail Adventure in 1e klas dan reist u in de Gotthard Panorama Express in een panoramawagon, boekt u de treinreis Rail Adventure in 2e klas dan reist u in een reguliere wagon.

De Gotthard Panorama Express rijdt van dinsdag t/m zondag (niet op maandag) in de periode 21 april t/m 14 oktober 2018.

Dag 3
Een vrije dag in Lugano. Geniet van de mediterrane sfeer en maak een wandeling langs het meer of een uitstapje naar één van de huisbergen Monte Brè of San Salvatore. Overnachting in Lugano.

Dag 4
Een hoogtepunt van deze reis. Per comfortabele Bernina Express postbus van Lugano naar Tirano in Italië. Vanaf hier met de Bernina Express van de Rhaetische Bahn langs de UNESCO Werelderfgoed route over de Bernina pas naar St. Moritz. Geniet van deze prachtige route! Van de palmen en mediterrane sferen naar de gletsjerwereld. Overnachting in St. Moritz.

Dag 5
St. Moritz is één van ’s werelds meest beroemde vakantiebestemmingen en staat synoniem voor luxe, elegantie en exclusiviteit. Het droge en sprankelende ‘Champagne klimaat’ is legendarisch, de zon schijnt hier gemiddeld 322 dagen per jaar. Overnachting in St. Moritz.

Dag 6
Vandaag stapt u aan boord van een wereldberoemde Express trein, de Glacier Express. De route gaat van St. Moritz naar Zermatt. Een ca. 7,5 uur durende treinreis over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de Oberalppas op 2033 m. Geniet u van de pure en ongerepte natuurlijke schoonheid van de oeroude bergbossen, glooiende Alpenweides, bergriviertjes en de bergdorpjes en dalen. Aan boord van de trein kunt u een maaltijd bestellen van de kaart of alvast bij uw boeking een 3-gangenlunch reserveren. Overnachting in Zermatt.

Dag 7
Ontdekt u vandaag Zermatt aan de voet van de machtige Matterhorn. Dit Alpenresort is autovrij en elektrische auto’s en koetsen bepalen het straatbeeld. Een optionele excursie voor vandaag is een tocht met de Gornergrat Bahn. Overnachting in Zermatt.

Dag 8
Einde van deze treinreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in een hotel uit ons aanbod. Wij geven u graag suggesties.

PRIJSINFORMATIE

Prijzen per persoon in €, geldig in de periode 9 april – 14 oktober 2018.

                                                          3* hotel                  4* hotel
2-persoonskamer                             €   995                    € 1395
1-persoonskamer                             € 1195                    € 1595

Lunch aan boord van de Glacier Express € 39.
Toeslag treinrondreis 1e klas € 120.
Toeslag Gotthard Panorama Express (zie dag 2) € 19 per persoon.
Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

Inbegrepen in de reissom

  • 7 overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad of douche en toilet
  • Treinticket Rail Adventure (5 transfers) 2e klas, inclusief transfer van/naar Zwitserse grens/luchthaven
  • Bernina Express trein en bus inclusief zitplaatsreservering
  • Glacier Express inclusief zitplaatsreservering
  • Reserverings- en administratiekosten
  • Uitgebreide reisbeschrijving
  • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
  • Op deze reis zit STO-reisgarantie

Niet inbegrepen in de reissom: