Glacier Express

Glacier Express

Reis met de beroemdste trein ter wereld! De Glacier Express staat urenlang garant voor hoogtepunten. In een panoramarijtuig reist u op een comfortabele en aangename manier in ongeveer 7,5 uur van Zermatt naar Davos of St. Moritz of vice versa. Van de Matterhorn naar de Oberengadin of omgekeerd. Tijdens de reis kunt u lunchen aan boord van de Glacier Express. Dit kunt u bij boeking van uw reis doorgeven.
De langzaamste sneltrein voert door ongerepte berglandschappen, beroemde kuuroorden, over bergpassen en langs meren en steile rotsen, wilde bossen en diepe kloven met merkwaardige rotsformaties die in de loop van de tijd gevormd zijn door het water.

De Glacier Express klimt omhoog naar de 2033 m hoge Oberalppas, slingert omlaag in de Rijnkloof, de Grand Canyon van Zwitserland, rijdt door 91 tunnels, 7 dalen en over 291 indrukwekkende bruggen. Eén van de hoogtepunten tijdens deze reis is het Landwasser viaduct (65 m hoog en 136 m lang) bij Filisur.
In 1930 vertrok de eerste Glacier Express uit Zermatt, vandaag de dag behoort de Glacier Express tot de vijf wereldbekende toeristische topattracties van Zwitserland. Het kan zeker sneller, maar niets is mooier dan deze fantastische reis dwars door de Zwitserse Alpen.
De reis is het doel!

Veilig boeken, aangesloten bij:

VvKR

Vereniging van Kleinschalige Reisorganisaties

STO

Stichting Take Over Reisgarantie

AGA

Allianz Global Assistance