Reiservaringen

Reiservaringen

Op deze pagina plaatsen we reiservaringen van gasten die met PUUR treinreizen op vakantie zijn geweest. Zo krijgt u een impressie van wat Zwitserland te bieden heeft, wat de mogelijkheden zijn en hoe onze reizigers de treinreis hebben beleefd.

Reiservaringen van onze gasten

Dank voor de perfecte verzorging van onze treinreis door Zwitserland, geweldig zoals de reis door Puur treinreizen geregeld was, dit was voor ons echte een reis zonder zorgen! Alles liep precies zoals in de reisbeschrijving stond. Helaas zit de reis er alweer op, het is omgevlogen….. We hadden het zelf zo niet voor elkaar gekregen. Nogmaals dank voor de goede voorbereidingen. We kunnen terugkijken op een geslaagde reis!
8-daagse treinreis Grand Tour, oktober 2019

Mooie panorama-treinen met geweldig uitzicht. Goede hotels in mooie steden. Leuke afwisseling van activiteiten en mooie plaatsen (prachtige bergen en meren) en leuk die verschillen in temperatuur (-3 en +25 graden op 1 middag) :-). Twee “rust”dagen beviel ons ook goed. We waren blij dat we voor de 11-daagse hadden gekozen. Zwitserland is een zeer schoon land met schone lucht. Zermatt was verrassend omdat daar geen auto”s rijden, alleen elektrische karretjes en elektrische fietsen. Het was een fantastische reis!!!
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, september 2019

Wij hebben een wondermooie treinreis achter de rug met fantastische vergezichten en met mooie goed gelegen hotelfaciliteiten. Heel de reis was mooi uitgekiend. Alles was klaar en duidelijk weergegeven in het bijgevoegd reisprogramma. De vele suggesties en alternatieven hebben er voor ons een onvergetelijke tocht van gemaakt. We moeten U danken voor de bijzonder goede organisatie. 
9-daagse treinreis Zwitserse Panoramatreinen, september 2019

Via deze ietwat onpersoonlijke manier willen wij (mijn moeder en ik) je ontzettend bedanken wat je voor ons in elkaar gezet hebt en georganiseerd hebt. De reis was werkelijk fan-tas-tisch! Alles klopte, nergens problemen, geen vertragingen en tot in de puntjes verzorgd. Hotels waren top. Kortom, mijn moeder heeft een enorme levenservaring opgedaan door deze reis en was laaiend enthousiast. Het was prettig “zaken doen” met je op een erg vriendelijke en prettige manier. Nogmaals onze dank is erg groot. Succes met je bedrijf verder en wie weet tot een volgende keer.
5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, september 2019

Wij zijn gisteren terug gekomen van onze Zwitserland rondreis. In een woord FANTASTISCH! Wat hebben wij een mazzel gehad met het weer. Op een paar kleine regen buien na was het overal prachtig. Je hebt alles perfect geregeld. Alles klopte. Fijne hotels en goede bedden. Graag tot een volgende keer.
20-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2019

Met 4 personen hebben we de 5-daagse treinreis Glacier en Bernina Express gedaan. Zelf hebben we ervoor gekozen de reis iets uit te breiden. We zijn met KLM naar Geneve gevlogen en hebben daar de trein naar Montreux gepakt waar we een eerste hotelovernachting hadden. De volgende dag door naar Brig waar de 5-daagse treinreis startte. Aan het eind keerden we van Lugano niet terug naar Brig maar namen via de Gotthard Pas de trein naar Flüelen waarwe op de boot stapten naar Luzern (2,5 uur durende vaart over Vierwoudstedenmeer). In Luzern hebben we overnacht om de volgende dag weer terug naar Amsterdam te vliegen. De door onszelf geregelde delen voor en na de 5-daagse treinreis was door Puur Treinreizen keurig in de reisbeschrijving verwerkt waardoor het voor ons als 1 totaal aanvoelde. Met name de persoonlijke en hartelijke benadering (ook al hadden we alleen via email contact) vanuit Puur Treinreizen was zeer aangenaam. Ook de beschrijving met tips voor de rustdag was zeer handig. Wat hebben we genoten van het uitzicht vanaf de Corvatsch op 3303 m (nabij Sankt Moritz). Ook onze dieetwensen waren bij de hotels bekend en was verder prima geregeld. Nog een tip voor andere reizigers: Wij hadden gekozen om eerste klas te reizen. Een wijze keuze omdat het in de 2e klas veel voller was dan in de 1e klas. Hierdoor hadden we alle gelegenheid rustig van het schitterende uitzicht te genieten. Een goed georganiseerde reis die ertoe leidde dat we zeer hebben genoten van Zwitserland (waar natuurlijk het weer (de gehele week zon en temperaturen tussen de 20 en 30 graden) en zeer heldere (en dus verre) uitzichten, ook hun aandeel in hadden).
5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, augustus 2019

Wij hebben een hele mooie vakantie gehad, dit komt mede doordat de treinreis perfect was geregeld. Mooie hotels, prima zitplaatsen in trein en bus. Hartelijk dank voor het regelen en wij zullen je zeker aanbevelen bij een ieder die deze reizen ook willen maken.
6-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, augustus 2019

De reis was helemaal goed georganiseerd en alles klopte. Goede hotels met prachtig uitzicht en prima ontbijt.
10-daagse treinreis Glacier Express, Jungfrau & Gornergrat, augustus 2019

Wij zijn vandaag terug gekomen van de 4-daagse treinreis door Zwitserland. Hierbij willen we doorgeven dat het 4 prachtige dagen zijn geweest. U heeft heel mooie trajecten uitgezocht en alles sloot heel mooi op elkaar aan. Ook de Centovalli Bahn was zeer de moeite waard! Ook de hotels waren prima. Zeker het Park Hotel in Lugano is een aanrader. Een heel mooi hotel met heerlijk zwembad en een prachtig uitzicht op het meer en de stad. Kortom, we zijn super tevreden met de treinreis die U voor ons uitgestippeld hebt. Heel veel dank hiervoor.
4-daage treinreis Bernina Express, augustus 2019

Wij hebben een prachtige reis gehad in een fantastisch mooi landschap. Uitstekende hotels die allemaal op loopafstand van de treinstations liggen. De beschrijving/aanwijzingen bij de reispapieren waren zeer duidelijk en gemakkelijk. Alleen de prijzen in Zwitserland zijn echt over de top en dorpen als Zermatt en St.Moritz worden bijna ‘overspoeld’ met Chinezen, Japanners etc.
9-daagse Rail Adventure, augustus 2019

Organisatie: Prima geregeld Duidelijke informatie per dag Duidelijke informatie over Swiss transfer Ticket Combi.
Hotels: Uitstekend in elk opzicht: personeel, kamer, ontbijt, …
Glacier Express: Wat een mooie dag had kunnen zijn, werd grotendeels een beproeving. De oorzaak? Een groep van een tiental zeer luidruchtige personen in de wagon. Ik ben na de lunch een tijdje uitgeweken naar de bar, waar je niet kan zitten, waar het uitzicht ook minder goed is en waar het personeel van de Glacier Express ook heel wat kabaal maakte. Conclusie: mooie landschappen, waarvan ik niet kon genieten. Doodmoe aangekomen in St. Moritz, wegens uren ergernis.
Bernina Express: Het deel, afgelegd met de trein, was mooi om bekijken. Na de ellende in de Glacier Express was ik blij in alle rust te kunnen genieten van het Zwitserse landschap. De Bernina bus is een ander verhaal. De ruimte in de bus is even beperkt, indien niet beperkter, dan in een vliegtuig. Ik had een plek aan het venster aan de rechterzijde. Dit is de zijde bergwand. Je ziet van op die plek niets. Op de infofolder had ik gezien dat het Comomeer links zou liggen en dat ik daar dus ook niets van zou zien. Gelukkig hielden de bussen een stop na één uur. Ik had gezien dat de tweede bus niet helemaal volzet was en in overleg met beide chauffeurs ben ik overgestapt op de tweede bus. Deze bus was veel comfortabeler en verschafte meer ruimte aan de passagiers. Het langste en interessantste deel van de rit heb ik dus ik goede omstandigheden en met mooi uitzicht kunnen rijden.
Lugano: Mooie stad waar ik een mooie wandeling heb gemaakt. Waar ik spijt had, dat ik er net zoals in Zermatt en St.Moritz niet een volledige dag had. De treinrit van Lugano naar Basel was ook nog een mooie “kijkreis”.
Besluit: Het was een mooie reis, ik heb mooie plekken gezien, de vrije dagen in Zermatt en St.Moritz zijn me zeer bevallen. De hotels waren uitstekend. Spijtig dat de dag in de Glacier Express in mijn herinnering blijft hangen als een ellendige dag.
6-daagse treinreis Zwitserse Panoramatreinen, augustus 2019

Ik heb zeer genoten in Zwitserland. Het is een prachtig land vooral het bezoek aan de Pilatus en Matterhorn waren bijzonder. Prima georganiseerd. Dank daarvoor.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, juli 2019

Ik heb de 11-daagse treinreis puur Zwitserland gedaan en die uitgebreid met een extra dag in Luzern en Zürich. Het was een fantastische reis. Zwitserland is een super mooi land met machtige bergen, prachtige meren en gezellige stadjes. Daarnaast was alles zeer goed georganiseerd door jullie. De hotels waren allemaal erg goed, wel heel verschillend allemaal. Ze waren allemaal heel dicht bij het station gelegen. Behalve in st. Moritz, maar daar werd ik opgehaald door een busje van het hotel, die al klaar stond toen ik aankwam. Persoonlijk zou ik niet opnieuw voor st. Moritz kiezen, het is nogal een modain dorp, waar ik me niet op mijn plaats voel. Wellicht was Chur leuker geweest. De reisbeschrijving die ik er bij kreeg was erg uitgebreid en duidelijk en heel fijn om mee te hebben. De treinreizen waren ook super mooi! Al met al zeker een aanrader!
13-daagse treinreis Puur Zwitserland, juli 2019

De welgemeende complimenten voor het organiseren voor deze reis. We hebben genoten, zowel van de treinreizen als de prachtige hotels. Een dikke pluim!! De bus reis was iets minder, maar dat heeft het genot niet minder gemaakt.
5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, juli 2019

Ben inmiddels alweer een tijdje  thuis van de prachtige reis door Zwitserland, die ik voor de 2e keer heb gemaakt. Ook al had ik wat specifieke wensen en was 13 dagen geen standaard reis wil ik je complimenteren over de manier waarop je alles hebt verzorgt, alles was tot in de puntjes geregeld en klopte precies. Alle perronnummers, vertrektijden, zitplaatsen op de mooiste plekken in de trein en bus.  Het weer was op een dag na voortreffelijk en de airco’s in sommige hotels waren dan ook heerlijk, en zeker voor andere reizigers aan te bevelen. Nogmaals mijn dank voor de perfecte organisatie.
13-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni/juli 2019

Sinds vrijdag zijn we terug van onze (trein)vakantie. Onze recensie is dus wat later aangezien we nog we flink wat autokilometers en vakantiedagen hebben gekoppeld aan de door jou, jullie georganiseerde reis. Onze auto stond nog prima en veilig geparkeerd bij het door jullie uitgezochte hotel in Haltingen, waar het dus 8 dagen gratis kon worden achtergelaten. Het hotelpersoneel hield voor de zekerheid de autosleutels in beheer en had ons telefoonnummer voor het geval er iets zou zijn. Prima start- en eindbestemming dus voor de treinreizigers die met eigen auto komen zoals wij.
De verbinding naar Basel is ook goed, maar helaas waren er wat verbouwingen aan het station van Haltingen. Dat gaf wat verwarring in de werkelijk perfect uitgeschreven bestemmingsinstructies die we van jullie hebben gekregen. Die waren zo gedetailleerd en duidelijk dat we ons op een gegeven moment zelfs met een kwinkslag afvroegen aan welke kant van de trein we moesten gaan zitten voor het beste uitzicht.
Hetzelfde gold voor de excursietips: het waren fijne tips die we bijna allemaal ook gedaan hebben. De Pilatus in Luzern is overigens een must voor een treinvakantie als deze.
Vanaf Luzern waren het alleen maar hoogtepunten, met de Gornegrad en Jungfrau zelfs letterlijk.
Zeer tevreden waren we ook over de door jullie uitgekozen hotels, die stuk voor stuk boven het aantal bijbehorende sterren uitstegen. Het laatste hotel in Lugano verdient daarbij een extra plusje door de verrassende tropentuin en bijbehorend buitenzwembad. Heerlijk na de lang(st)e reisdag.
We zijn enorm te spreken over de reis en jullie organisatie. We reizen graag en veel en hebben dan ook meer dan gemiddelde ervaring met reisorganisaties, van auto-, vlieg-, cruise-, tot loopreizen. Deze was top! Was er dan helemaal niets aan te merken? Misschien dan toch de (extreem) hoge prijzen voor eten en drinken in Zwitserland… maar daar kunnen jullie ook niets aan doen.
Nogmaals bedankt.
12-daagse treinreis Glacier Express, Jungfrau & Gornergrat, juni 2019

Met veel plezier schrijf ik deze recensie. Wij hebben elke minuut genoten van deze reis. Wat een beleving!! Zo goed georganiseerd. Prima hotelovernachtingen in schone kamers met uitstekende bedden. Vriendelijk personeel over het algemeen (in Zermatt waren ze wat stug m.n. in de ontbijtkamer). Heerlijk goed verzorgd ontbijt elke dag weer! De reisbeschrijving was heel duidelijk. We kwamen in de Glacier Express enigszins bedrogen uit. Onze reserveringen waren gangpad plaatsen en we zaten tussen een enorme groep kakelen Chinezen. Ik heb absoluut niets tegen andere bevolkingsgroepen maar je kunt je voorstellen dat als je met een eigen groep op pad bent er weinig of geen rekening met derden wordt gehouden. Dit had misschien anders gepland kunnen worden? Gelukkig waren de controleurs zo vriendelijk dat we na Andermatt mochten verplaatsen naar een rustiger coupé met raamplaats. ( zonder bijbetaling). Maar verder alle lof voor reisbureau Puurreizen!!  De voorbereiding, het contact, de reisbeschrijving met kaartjes.
8-daagse treinreis Glacier Express, Jungfrau & Gornergrat, juni 2019

Uw organisatie en planning waren fantastisch. Het klopte (bijna) allemaal. Duidelijke omschrijvingen van station naar hotel. Heerlijk dat we ‘s morgens niet zo vroeg weg hoefden, geen gehaast, fijne hotels. Wij zijn niet zo dol op die grote ketenhotels, maar we snappen dat je daar niet altijd onderuit kunt. Ze waren trouwens prima, maar hebben minder sfeer dan de andere hotels. We vonden de service in de hotels goed, we werden o.a. regelmatig geholpen met de koffers. En wat is Zwitserland mooi! Leuke steden, prachtige natuur. Maar wat een hoop toeristen! Opvallend veel Oost-Aziaten, en maar heel weinig Nederlanders gezien. Alles bij elkaar een geweldige reis, die uitstekend georganiseerd was. Hartelijk dank daarvoor. 
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2019

Wij hebben genoten van de door jou georganiseerde reis. Alles was prima geregeld met mooie raamzitplaatsen in de panorama rijtuigen. Het schema met treintijden en perrons klopte precies. Wij hebben ook wat van de aanbevolen uitstapjes gemaakt en die waren zeker de moeite waard. Wij  zullen deze reis zeker aanbevelen aan anderen. Misschien een kleine tip meldt, dat je de stations via de hoofduitgang moet verlaten voor de routebeschrijving naar het hotel. (vooral in Zürich en Interlaken).
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2019

Voor het eerst met de trein op vakantie. Een geweldige ervaring. Het 11 daagse programma was zeer goed geregeld. Het reisschema klopte als de precisie van een Zwitsers uurwerk van A tot Z. De klok rond alles overzichtelijk beschreven zullen we maar zeggen. De hotels waren op ons verzoek op loopafstand van de stations geboekt en waar dit niet mogelijk was stond er vervoer van het hotel klaar om ons heen en terug te brengen naar het station. We zullen Puur treinreizen zeker aanbevelen.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2019

We hebben genoten van een heerlijke vakantie. Onze reis is superrelaxed verlopen. Het was geweldig zoals alles geregeld was. Het reizen met de 1e klas treinen was een feestje. De hotels waren prima in orde. Alleen de eerste dag was het erg warm en er was geen airco in het hotel. De ventilator maakte veel geluid en het raam open was geen optie door het verkeer dat voorbij kwam. Behalve dit kleine minpuntje waren de hotels helemaal prima. Vooral de medewerkers van het hotel in Lugano waren supervriendelijk en gezellig. 
8-daagse treinreis Rail Adventure, juni 2019

Wat hebben wij een prachtige week gehad, mooi weer, een prachtig land en de info klopte op de letter en de tijden in de reisbeschrijving waren op de seconde nauwkeurig, Zwitserse precisie!! Na de 1e schrik op dag 1 van de prijzen, maar ook daar wen je snel aan ,hebben we alle accommodatie en steden als heel prettig ervaren, we zijn heel blij dat we uw reisbureau hebben uitgekozen om deze reis samen te stellen, Dank hiervoor. Het reizen met de trein is ons heel goed bevallen, de bewegingsruimte en de mooie uitzichten waren geen straf.
8-daagse treinreis Glacier Express, Jungfrau & Gornergrat, juni 2019

Wij hebben een heerlijke reis gemaakt door Zwitserland. De informatie die we van je kregen, was erg duidelijk. We waren zeer content met de keuze van hotels. Altijd dicht in de buurt van een station, makkelijk. Verrassend ook zoals bv in Lugano. Waarbij we uit het station komend dachten; waar gaan we nu naar toe! Wat een leuk hotel! Het idee om extra 4 ‘vrije’ dagen in te lassen, was ook heerlijk. Geeft net wat mee lucht. De prijzen voor drank en eten zijn schrikbarend hoog in Zwitserland. We wisten het, maar toch. Ook de gigantische aantallen Aziaten, Indiërs en Islamieten hadden wij niet verwacht. Zeker Interlaken is geheel overgenomen. We waren heel blij met ons hotel aan de rivier!! Heel leuk.
We hebben juist op de bijzondere treinreizen heel slecht weer gehad. Speciaal op de Glacier Express. Dat was jammer. Het regende zo hard, dat er niets te zien was. We konden ook de Matterhorn niet op. Die was open tot de 2de verdieping. Het laatste stuk was dicht. Vaak nog in juni hoorden we. Misschien een idee om de tickets buiten het pakket te laten. Ze zullen best prijzig zijn en het is heel makkelijk om ze ter plekke zelf te kopen. Afgezien daarvan een hele mooie reis en super geregeld. We hebben al goed reclame voor je gemaakt.
Dank voor de mooie reis.
15-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2019

Afgelopen vrijdag hebben we de 6 daagse reis die we bij u hadden geboekt beëindigd. We willen u graag een compliment geven voor het perfect regelen van onze reis. Alles wat in de reisbeschrijving stond, klopte precies en de informatie en tickets ontvingen wij netjes geordend. De hotels waren perfect. We hebben zelf een soort van score bijgehouden en de hotels scoorden allemaal tussen de 9 en de 10. Kortom, u heeft ons een onvergetelijke reis bezorgd waarvoor wij u hartelijk willen danken. 
6-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, juni 2019

Gister terug gekomen van onze 5 daagse treinreis. We hebben het heerlijk gehad en alles was prima geregeld, dank!
5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, mei 2019

Gisteravond laat zijn we teruggekeerd van een onvergetelijke reis naar- en in Zwitserland. Het programma dat je voor ons had opgesteld was geweldig; de opgedane impressies en ervaringen overtroffen ruimschoots onze verwachtingen. Daarnaast waren de gereserveerde hotels van uitstekende kwaliteit en hadden we steeds uitstekende zitplaatsen. Kortom, een reis die qua inhoud en organisatie uitzonderlijk was en die getuigt van de professionele kwaliteit van je organisatie. Mede namens mijn broer, bedankt voor deze geweldige ervaring, ik zal jouw organisatie graag bij andere geinteresseerden van harte aanbevelen.
8-daagse treinreis Grand Tour, mei 2019

Net een paar dagen terug van de 8-daagse Grand Tour door Zwitserland, wat een prachtige reis! Het land is prachtig en deze treinen zijn de ideale manier om dat allemaal te bekijken en ervan te genieten. De Jungfraujoch, de Golden Pass, de Glacier Express en de Bernina Express, allemaal zo mooi. Mijn persoonlijke favoriet was de Gotthard Express, een bijzondere belevenis om dat traject door te gaan en een staaltje van bewonderenswaardige techniek, heel enthousiast en vrolijk toegelicht door onze “host”, die heen en weer rende tussen de twee 1e klas wagons. We hadden alles 1e klas genomen en en dat was een goede keuze, fijne ruime plaatsen en geen gehaast om een goed plekje te vinden, want de treinen zitten echt vol. We zijn heel tevreden met de reis, PUUR treinreizen heeft alles keurig geregeld, hotels, looproutes, perronnummers enz. en het liep op rolletjes. Leuk extraatje is dat je in veel hotels vouchers krijgt voor gratis openbaar vervoer in de betreffende stad.
8-daagse treinreis Grand Tour, mei 2019

We hebben een heerlijke reis gehad. Met dank voor de geweldige organisatie. Het klopte allemaal precies, tijden, perrons, adres hotels, etc. De hotels waren goed. Het weer was prima, ja dat organiseerde je dus niet! We hebben echt geboft met het weer.  De highlights waren ieder keer prima te zien. De treinen perfect. De Gotthardexpress was het aller mooist, zeker ook dankzij de begeleiding van het treinpersoneel. Nogmaals bedank voor de prima organisatie.
8-daagse treinreis Rail Adventure, mei 2019

Het heeft even geduurd maar hier is dan eindelijk onze ervaring van de 9-daagse Grand Tour Zwitserland, die wij van 5 t/m 13 mei van dit jaar hebben gedaan. De 3 en 4* hotels, die wij zelf hadden gekozen uit de door jou voorgestelde 3 per bestemming, waren allen bijzonder goed. Hotel Du Nord in Interlaken, de eerste bestemming van onze reis, was even een teleurstelling toen we aankwamen aangezien we in eerste instantie een pand in complete verbouwing aantroffen. Na telefonisch contact met jou bleek dat we rond het pand moesten lopen en daar de ‘officiële’ ingang vonden. Had misschien prettig geweest om dat vooraf te weten want je schrikt toch. Dit hotel was enigszins het minst van allemaal doch qua ligging prima en netjes, schoon + goed ontbijt. De meeste hotels waren ook op loopafstand van het station maar in geen van allen hebben we ’s nachts last gehad van treinverkeer.
De verschillende trajecten met de ‘speciale’ treinen waren zeer indrukwekkend en het hielp natuurlijk dat we 8 van de 9 dagen volop zon hebben gehad.
Net als andere reizigers had ook ik wel wat moeite met het feit dat bij de meeste treinen de ramen niet open kunnen en fotograferen erg moeilijk is doordat de ramen of niet ‘vlekkeloos’ zijn of te veel spiegelen. Ook verkijk je je er op dat je vanuit de trein nooit het beeld zal hebben wat op de foto’s in diverse brochures te zien is daar deze veelal vanuit de lucht of ‘bijzondere’ posities is gefotografeerd. Maar mooi was het zeker !
Wij vonden het tevens bijzonder prettig om 1e klas te reizen aangezien het beduidend rustiger was in de coupé en je daardoor wat meer van links naar rechts kon gaan zitten, indien nodig.
Overigens wil ik als tip aan toekomstige reizigers meegeven dat je goed moet opletten in welke wagon je stapt/moet stappen. Op het perron is op de matrixborden de samenstelling van de trein weergegeven (heeft even geduurd eer we dat doorhadden). Je kunt dus zien bij welke ‘letter’ je moet gaan staan om in de juiste ‘klasse’ te stappen. Misschien kun jij, Wendy, dit ook aan je cliënten meegeven.
Wij hadden deze reis in mei (5 t/m 13) gepland omdat we dan zowel sneeuw op de toppen als groene en fleurige dalen zouden zien en dat was ook zo al was het ‘voorjaar’ dit jaar (2019) wel erg laat begonnen volgens de Zwitsers zelf.
Op internet had ik zelf ontdekt dat de “Goldene Rundfahrt” in Luzern (de excursie naar de Pilatus) pas half mei open gaat en e.e.a. ook afhankelijk is van de hoeveelheid sneeuw die er nog op het traject ligt. Het zou er dus om spannen of we de excursie konden gaan doen. Wij hebben daarom. Op advies van Wendy, de excursie niet in het pakket laten opnemen maar afgesproken dat we die ter plaatse zouden regelen indien in bedrijf. Dat bleek een goede beslissing want de Tandrad-trein reed nog niet. Wel was het uiteraard mogelijk om via de kabelbaan naar de top van de Pilatus te gaan. Wil je deze excursie dus maken, zorg dan dat je wat later in mei of zelfs begin juni gaat.
Al met al is onze conclusie dat we een prachtige rondreis hebben gemaakt die in alle opzichten goed geregeld was door Puur Reizen/Wendy. Alle papieren en nodige tickets ontvingen we netjes op tijd en waren duidelijk. Langs deze weg nogmaals onze hartelijk dank voor de informatie en goede service.
8-daagse treinreis Grand Tour, mei 2019

Puur treinreizen heeft voor mij en mijn 80 jarige moeder een reis op maat gemaakt. De reis was perfect samengesteld. Voldoende rust en actie. De reisbeschrijving was perfect. In de reisbeschrijving stond precies hoe laat je op welk perron moest zijn en welke trein we moesten nemen. We werden bij ieder station opgehaald door vervoer van het hotel. Ik raad iedereen aan de reis via Puurtreinreizen te boeken. Tijdens de treinreis in de ICE hebben we een echtpaar ontmoet die een treinvakantie door Zwitserland via een andere reisorganisatie geboekt hadden. Wat een verschil in reisbeschrijving (instructies). We sliepen in Zermatt en St. Moritz toevallig in hetzelfde hotel.  Zij hebben dankbaar van onze reisbeschrijving gebruik gemaakt.
Een echte aanrader!!!
7-daagse treinreis Glacier Express Excellence Class, april 2019

De treinreis is prima verlopen en we hebben fantastisch weer gehad. Klein beetje regen laatste dag in Basel.
Het enige wat iets minder was, was dat heel st. Moritz uitgestorven was incl. alle kabelbanen.
Jouw op maat gemaakte reis met duidelijk beschreven reisplan was fantastisch.
7-daagse treinreis Glacier Express Excellence Class, april 2019

Bij deze willen wij je laten weten dat we erg genoten hebben van onze treinreis door Zwitserland. De landschappen waar we langs kwamen en de plaatsen waar we verbleven waren prachtig. Alles was perfect georganiseerd, de hotels waren heel goed en gemakkelijk te bereiken. Het was een heerlijke vakantie. Elke week schrijf ik onder het pseudoniem Dirkje van de Dijk een column in regionaal huis-en-huisblad “de Maas en Waalkanter”. Ditmaal ging het stukje natuurlijk over de Bernina Expres. Omdat de ruimte maar beperkt is, heb ik lang niet alles kunnen beschrijven wat we zagen en beleefden. Maar ik heb al veel enthousiaste reacties gekregen van lezers. De column kunt u hier lezen.
3-daagse treinreis Bernina Express, april 2019

Wij hebben mede dank zij het mooie weer een prachtige reis gemaakt. De hotels waren goed en schoon. En de trein geweldig. Alle tijden en perrons klopten wat je uit gezocht had. En de Swiss pass een uit komst. Het enige minpuntje waar jij niets aan kan doen is dat het er erg duur is geworden. 
10-daagse maatwerk treinreis, april 2019

We hebben erg genoten van de reis, die we gemaakt hebben. Veel dank voor de voorbereiding. Alles was uitgedacht, gereserveerd en duidelijk. Het verliep allemaal soepel. Groot voordeel was dat alles al geregeld was en we dus zelf niets hoefde te regelen. Gewoon genieten, dus. Complimenten en veel dank!
7-daagse treinreis Zwitserse Panoramatreinen, september 2018

We wilden jou laten weten dat we een betoverende reis hebben genoten. Mede dank zij jou inzet en geregel. Hiervoor onze oprechte dank. Opm; de glacierexpress is misschien nog meer beademend als deze bij keuze in 2 gedeelten van elk ong. 4 uur te splitsen. Hartelijk dank en tijdens onze vertellingen van onze belevenissen zal puur treinreizen zeker onderdeel zijn.
7-daagse treinreis Rail Adventure, augustus 2018

Ik moet zeggen dat ik zeer onder de indruk ben van de manier waarop u alles heeft georganiseerd, en ook de brief met de beschrijvingen per dag. Bijvoorbeeld de beschrijving in Lugano: vanaf perron 4 lopen naar het hotel. Zeer praktisch, dat soort aanwijzingen. Hartelijk dank! Ook achteraf gezien vind ik het een mooie manier van vakantie houden: 1 dag treinen, en dan een dag in een stad. Wanneer ik het over zou doen, zou ik denk ik een dag eerder vertrekken, en een dag extra in Luzern willen doorbrengen. De boottocht en de treinreis over de St. Gotthard naar Lugano waren mooi. Lugano vond ik een mooie en gezellige stad. Ik heb een museum gezocht, en ben nog Mount Bré op geweest. Het was nagenoeg droog, en goed te doen. De mooiste treinreis vond ik de Bernina Express naar Lugano. Schitterend! Sankt Moritz is ook een prima stad om te vertoeven. Ik heb een heerlijke wandeling rond het meer gemaakt. De treinreis naar Zermatt was ook mooi, en Zermatt is voor mij een echte (winter)sportplaats. Ik raakte steeds meer onder de indruk van de hoge bergen – met sneeuw – rond Zermatt. Kortom: een prachtige reis die uitstekend verzorgd was, met de transfers van / naar de laatste 2 stations, en de kaarten/ folders van de diverse steden. Ik ga ervan uit dat je ook zelf alles bij elkaar kunt boeken, maar ik heb absoluut geen spijt dat ik de reis door u heb laten verzorgen. In een enquête is vaak de laatste vraag of je de organisatie ook aan anderen zult adviseren. Wanneer dat aan de orde zou zijn, zal ik uw bedrijf zeker onder de aandacht brengen. Nogmaals mijn hartelijke dank voor de manier waarop u mijn reis hebt verzorgd!
8-daagse treinreis Rail Adventure, augustus 2018

Reis was uitstekend geregeld. Goede hotels en duidelijke instructies en reisbeschrijving. We hebben genoten!
Qua route: St Moritz is mondain en erg duur. Het regende tijdens ons verblijf en dan is er weinig te doen/bezichtigen. Wellicht optie: glacier express Zermatt naar Chur en vervolgens Bernina vanaf Chur.
wellicht tip voor fotografen ( ik ben zelf enthousiast amateurfotograaf met professionele apparatuur); in de glacier express kan geen raam open en de grote panorama ramen geven weliswaar een geweldig uitzicht maar geven veel weerkaatsing en zijn gekleurd dus moeizaam voor foto’s. In de Bernina express kan alleen per rijtuig op 1 van de twee balkons aan weerszijden een klein raam open. Mensen die foto’s willen maken kunnen wellicht beter de reguliere treinen nemen, want daar kunnen de ramen wel van open. Er zijn in de zomer zelfs treinen met open uitzicht wagons.
6-daagse treinreis Zwitserse Panoramatreinen, augustus 2018

De reis is heel goed verlopen en het is altijd leuk voor jou om te horen dat alle details perfect waren. Het is inderdaad een prachtige tocht en we hebben genoten. De hotels waren precies zo als wij wilden en in St Moritz stond het busje klaar om ons naar het hotel te brengen. Dus…. Je mag trots zijn op je organisatie!!!
4-daagse treinreis Glacier Express, augustus 2018

Wij zijn weer thuis vanuit Zwitserland. Het was een geweldige week!
8-daagse treinreis Rail Adventure, juli 2018

Onze reis is perfect verlopen, zeker ook dankzij jouw goede organisatie! De treinen “ liepen”, de zon scheen, de hotels waren top en verrassend leuk, de bergen uiteraard prachtig. Veel dank voor jouw hulp.
8-daagse treinreis Rail Adventure maatwerk, juli 2018

We hebben een heerlijke reis gehad en volop genoten van Zwitserland. Met deze 12-daagse reis ( trein, boot en bus) leer je het land goed kennen en ook de enorme diversiteit ervan in landschap, bevolking en cultuur. Complimenten hoe je alles had georganiseerd: de kaarten en vouchers klopten allemaal en je reisbeschrijving was een fijne begeleider op onze tocht door het land. De hotels waar we hebben verbleven waren verschillend van type en locatie maar allemaal goed om te zijn! overal een vriendelijke ontvangst en welwillend in het geven van informatie. We kunnen en zullen je bij vrienden en kennissen van harte aanbevelen!
12-daagse treinreis Puur Zwitserland maatwerk, juli 2018

Hartelijk dank voor het regelen van onze geweldige reis. Alles was eerste klas geregeld!
5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, juli 2018

We hebben een prachtige reis gemaakt. Alles was goed en prima geregeld. Onze dank daarvoor!
10-daagse treinreis Rail Adventure, juni 2018

De treinreis door Zwitserland is fantastisch verlopen. We hebben enorm genoten van de prachtige treintrajecten (technische hoogstandjes), vele mooie uitzichten (je blijft alsmaar naar buiten kijken en je verbazen!) en de luxe hotels met goed verzorgd ontbijt buffet. Alles was heel goed op elkaar afgestemd, afstanden van stations naar hotels waren goed te overbruggen waardoor alles op rolletjes liep. Door de duidelijke reisbeschrijving wisten wij tijdig wat onze volgende stap was en met plezier hebben we gebruik gemaakt van de toeristische tips en kortingen op openbaar vervoer ter plaatse, zij waren zeer welkom. Al met al een heel bijzondere ervaring, zeer de moeite waard, maar reizen met de trein is ook vermoeiend!
8-daagse treinreis Rail Adventure, juni 2018

Eind mei 2018 hebben we (echtpaar, mid-vijftig) de 8-daagse treinreis “Rail Adventure” van Puur Treinreizen in Zwitserland gedaan. De reis bood de door ons gewenste afwisseling van treinreizen en ‘rust’dagen. De hotels lagen allemaal vlak naast de stations en waren kwalitatief gewoon goed (ik reis geregeld voor werk en privé). De reisbeschrijving van Puur was helder en gepersonaliseerd en sloot bijvoorbeeld naadloos aan op onze vliegreis naar en vanaf Zwitserland. Tips voor de excursies op de rustdagen waren erg handig en nu eens niet gedreven door commercie. Communicatie met Puur was vriendelijk, accuraat en vooral ook persoonlijk. De betaling via Escrow biedt bescherming. Het systeem lijkt omslachtig maar dat valt in de praktijk erg me. Er zijn meer aanbieders van dit soort rondreizen maar naar ons oordeel was de prijs-kwaliteit verhouding van Puur onverslaanbaar. Een dikke aanrader.
8-daagse treinreis Rail Adventure, mei 2018

We hebben inderdaad een fijne vakantie genoten. Ook alle hotels waren uitstekend en het is een heel mooi en schoon land, daar kunnen we hier nog wat ven leren, na 14 dagen viel ons het verschil echt heel erg op!
15-daagse treinreis Puur Zwitserland, mei 2018

Wij willen je bedanken voor het organiseren van onze heerlijke reis. We hebben genoten van dag 1 tot aan bijna de laatste dag. Hier zat wat ons betreft een klein minpuntje, het hotel in Zurich was echt behoorlijk minder als de rest, ook de straat vonden wij wat luguber met een seksshop bijna als buren. Toen wij er aan kwamen zat het hele halletje vol met jongelui, erg verveelt. We waren vroeg en onze gereserveerde kamer was nog niet schoongemaakt. Ik zei dat dit geen probleem was wanneer wij onze koffers maar daar konden laten, maar dat kon niet daar was geen plaats voor. We kregen een andere kamer toegewezen erg klein en een badkamertje waar het licht het niet deed en er was ook maar 1 handdoek, al met al slordig, paste niet bij alle keurige hotels die we daarvoor hadden. Ik schrijf dit omdat je hier mogelijk in de toekomst iets mee kan, voor jonge mensen mogelijk prima, maar wij waren er niet zo van gecharmeerd. Gelukkig maakte de stad Zurich een boel goed, een mooie stad, jammer dat het zondag was, maar goed voor de portemonnee.

Voor de rest niets anders dan lof lof lof. We zullen ook zeker aan anderen vertellen hoe goed je dit voor ons hebt gedaan. We genoten van Luzern wat een gezellige oude stad en de uitstapjes vielen ook prima in de smaak zowel de Pilatus, de rit met de tandrad trein was helemaal niet eng en zelfs de kabelbaan naar beneden ging prima we genoten beiden. De Rigi Kulm was ook mooi wel was het in beide gevallen behoorlijk bewolkt en dat was voor het uitzicht erg jammer. Met dit fenomeen hebben we veel te maken gehad, ik bedoel de wolken dat was jammer, overmacht. Het hotel was uitstekend erg aardige mensen goede verzorging. De reis naar Lugano was ook erg fraai, eerst de boottocht met de historische stoomradarboot was erg de moeite waard, leuk dat je de motor ook zo goed kon zien.  Na de bootreis werden we op het station al bijna opgewacht door een alleraardigste host  van de trein, hij wees ons allen op de hoogtepunten in de trein erg leuk. Het hotel in Lugano was prima wat een statig gebouw zeg. De rit met de Bernina expres bus en trein vielen ook goed in de smaak, de bus wat minder want het regende nogal en dan ziet alles er toch anders uit, vanuit de slingerende trein hadden we een pracht uitzicht want de zon kwam weer door.  Op het station in St Moritz werden we opgewacht en naar het hotel gereden, ook een keurig hotel, de plaats St Moritz was wat doods daar moet je denk ik vooral in de winter zijn, maar we hebben er nog heerlijk wat rondgewandeld. De volgende dag werden we weer naar het station gebracht en stapten we in de Glacier Express een bijzondere beleving. Met alle toeters en bellen erg leuk. Hotel Butterfly was ook weer een gemoedelijk leuk hotel. Vanuit Zermatt naar Montreux, een gezellige plaats, we wandelden heerlijk langs het meer van Geneve, hier was het heerlijk weer, eindelijk ook even sandalen aan en kortere broek. Het hotel was goed, maar erg oud, veel trappen er was een lift maar klein, de eetzaal leek wel een oude balzaal, en er was weinig aandacht voor het ontbijt. Wij vonden de weg terug naar het station met onze zware koffer ook wel wat zwaar, we moesten toch een stukje flink omhoog, is gelukt, maar ik vertel zoals wij het ervaren hebben. Vanuit Montreux gingen we naar Interlaken met de Golden Pass Line. We vonden Interlaken erg leuk, we genoten van het paragliden en de levendigheid in de stad. We hadden een prachtig hotel met veel geluk kregen we om welke reden dan ook een upgrade van de kamer en de kamer die we nu kregen was een 4-persoons appartement, schitterend gewoon met een prachtig balkon.

De volgen de dag naar de Jungfrau Jogg,we gingen eerst via Lauterbrunnen naar Kleine Scheidegg en daar stapten we uit, liepen daar wat rond en dronken een kop koffie,wat hebben we genoten het was er enorm druk, mij wel eens wat te druk, maar goed ik snap dat ze het daar van moeten hebben. Natuurlijk waren er weer wolken want dat hoorde bij onze reis, maar zelfs met alle wolken die we zagen deze reis hebben we genoten.
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, mei 2018

We hebben een onvergetelijke treinreis gehad. Over hele mooie trajecten met een schitterende natuur. De kwaliteit van de treinen en hotels was prima. We hebben genoten van geweldig weer. Dat zag er vooraf niet al te best uit, maar viel dus alleszins mee. Enig klein minpuntje was het hotel in Interlaken (Metropol). De ontvangst was prima, maar het had niet de allure van een viersterren hotel. Het was het net niet. Overigens kon je wel merken dat we tussen twee seizoenen in zaten.
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, mei 2018

Zojuist een 12 daagse reis van puurtreinreizen achter de rug, fantastisch, wat een geweldige ervaring, en tot in de puntjes geregeld. Uitstekende reisbeschrijving, zeer goede hotels, en goed beloopbaar of anders gehaald vanaf het station naar het hotel en weer terug. Van ons alle lof naar puurtreinreizen. Voor wie het Zwitserland in zijn hart gesloten heeft, en een beetje van treinreizen houd, is dit de ultieme manier. Wij gaan zeker nog een keer, in de winter.
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2017, familie met 2 oudere kinderen

Wij zijn vandaag teruggekomen van onze treintrip in Zwitserland. We hebben een onvergetelijke reis achter de rug. Jouw organisatie was perfect. Dank daarvoor. Wij hebben de nodige verre reizen achter de rug. Het blijft ons verbazen dat er op één dagje reizen met de auto zo’n spectaculair natuurschoon te bewonderen is. We zijn bevoorrecht in Europa.
9-daagse treinreis Grand Tour Zwitserland, juli 2017

Bedankt voor de prachtige treinreis en de perfecte organisatie en de gedetailleerde reisbeschrijving. Fijn dat we de reis op maat konden maken met een extra dag in Luzern en in Zermatt. Met de Rail Adventure reis krijg je een heel compleet beeld van het meest  bergachtige deel van Zwitserland. Voor wie de Jungfrau al eens gezien heeft een echte aanrader. We hebben zoveel indrukken opgedaan dat we het gevoel hadden veel langer dan anderhalve week weg te zijn geweest. Letterlijk en figuurlijk alleen maar hoogtepunten. Zoveel afwisseling van hoogzomer in Luzern en Lugano naar het hooggebergte bij St. Moritz en Zermatt. We hebben nog nooit zoveel gletsjers bij elkaar gezien. Een reis om nooit te vergeten…
10-daagse treinreis Rail Adventure, juli 2017

Alles was op en top. Een mooie reis. Het enige lastige punt was, waar in te stappen ICE (trein Nederland-Zwitserland). De wagonnummers aan de buitenkant waren onduidelijk of incorrect. Dan moet je opeens rennen om de trein te halen. Zal ook wel reiservaring zijn wellicht? Dank voor het uitwerken van onze reis, was echt fijn en tot in de puntjes verzorgd.
5-daagse treinreis Zwitserse Toppen, juli 2017

Ben inmiddels weer thuis van de prachtige reis door Zwitserland, die ik in juni heb gemaakt. Ook al had ik wat specifieke wensen en was 12 dagen geen standaard reis wil ik je complimenteren over de manier waarop je alles hebt verzorgt, alles was tot in de puntjes geregeld en klopte precies. Alle perronnummers, vertrektijden, zitplaatsen op de mooiste plekken in de trein en bus. Als ik van te voren had geweten dat de temperaturen zo goed waren, (25 tot 30 oC) had ik voor meer 4 sterren hotels gekozen omdat die airco hebben, maar dat was mijn eigen keuze. Nogmaals mijn dank voor de perfecte organisatie.
12-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2017

Wij hebben een heerlijke vakantie gehad in Zwitserland; wel vaak wat te warm naar mijn zin (33 graden) maar dat was in heel Europa zo en daar kan niemand wat aan doen.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, juni 2017

Begin januari 2017 hebben we een reis naar en door Zwitserland gemaakt. Wij waren onder de indruk hoe Puur Treinreizen eea geregeld had naar onze wensen; geen standaard reis, maar afgestemd op onze vragen en belangstelling! Ook de uitgebreide beschrijving van dag tot dag en punt tot punt was perfect. Absoluut een aanrader wat ons betreft; een combinatievan trips met de Bernina Express en de Glacier Express in een winter wonderland waren voor ons de hoogtepunten van de reis.
8-daagse treinreis Bernina & Glacier Express Winter, januari 2017

Vroege start van onze treinreis naar Zwitserland. Alle bescheiden hadden we van Wendy keurig ontvangen en de reis was uitgebreid op papier gezet. Vanaf dag 1 hebben we een geweldige reis gehad. Het weer was heerlijk, de reis goed verzorgd en de beschrijvingen naar hotels en treinen waren zeer duidelijk. Bezoek Matterhorn en Jungfrau waren echte hoogtepunten van deze reis, voornamelijk ook doordat we ook daar super zonnig weer hadden.
Wij kunnen deze reis sterk aanbevelen!!  Jaap en Sarine 07-10-16
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, september 2016

Graag willen wij jou bedanken voor de reis die we gemaakt hebben in Zwitserland. Het was fantastisch mooi en geweldig goed geregeld. Mocht iemand interesse hebben zullen we jou zeker aanbevelen.
5-daagse treinreis Glacier en Bernina Express, september 2016

U verzorgde een treinreis voor mijn vrouw en mij door Zwitserland. Er is weinig over op te merken, de reis verliep probleemloos en was perfect geregeld. Bovendien was het weer schitterend.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2016

Namens mijn moeder en mijzelf wil ik u hartelijk bedanken voor het regelen en de uitstekende manier waarop de reis is verlopen. Dankzij de naadloze aansluiting, de diversiteit in hotels ( sommige met een uitgebreid historisch verleden), de vriendelijkheid van de mensen en niet te vergeten de steeds veranderende omgeving, hebben van deze reis voor ons een onvergetelijke belevenis gemaakt. Van de rolstoel hebben wij, gezien de korte afstanden, echter geen gebruik gemaakt.
Er zijn nu al mensen in mijn directe omgeving die ook enthousiast zijn geworden door deze reis. Uw organisatie is inmiddels zeer warm aanbevolen. 
8-daagse treinreis Grand Tour, juli 2016

Hierbij willen wij melden dat wij een ronduit schitterende reis hebben beleefd en uiterst tevreden waren over alle accommodaties en de gehele organisatie (treinen, hotels, vervoer…). Wij zullen niet nalaten dit onder vrienden te verspreiden en uw organisatie aan te bevelen. Nogmaals dank voor alles.
5-daagse treinreis Glacier & Bernina Express, juli 2016, stel uit België

We zijn gister avond terug gekomen uit Zwitserland. Het was een fantastische reis. Zelfs het weer viel heel erg mee. We willen je bij deze heel hartelijk bedanken voor het super organiseren van reis en hotels. Alles was heel duidelijk beschreven en liep op rolletjes. Alle hotels die geboekt waren in onze reis waren erg goed. Helaas de laatste in Bern was een stuk minder. Bern op zich vond ik daarentegen erg mooi. Nogmaals onze hartelijke dank voor deze prachtige reis.
8-daagse treinreis Rail Adventure, juni 2016

Vriendelijk bedankt voor de leuke attentie. We hebben een ontzettend mooie reis gehad. Alles was keurig door u verzorgd.
We hebben wel wat pech gehad. Allereerst kreeg de ICE op de heenreis een half uur vertraging. Waardoor we de aansluiting met de trein naar Zermatt misten. En bij de reis van de Glacierexpress deed de airco in onze coupé het niet. Pas in Chur kwam er een plaats vrij in een andere coupé. Dus hebben we 6 uur zitten zweten. Verder was alles helemaal perfect. Het was zeker de moeite waard. Alleen de reis met de Glacierexpress had wel in twee delen gemogen. Maar dat kan ook door de warmte gekomen zijn. 
Vriendelijke groeten en wie weet tot een volgende keer.
6-daagse treinreis Klassiek Zwitserland, juni 2016

Mijn zoon is licht autistisch en dol op treinreizen, je krijgt een 10+ zei hij voor de planning e.d. Hij heeft genoten. De aanwijzingen in de dag tot dag planning waren voor mij prettig, duidelijk en betrouwbaar en de overige documentatie compleet, daardoor kon ik me goed op hem richten. We hadden een mooie reis, bedankt!
5-daagse treinreis Bernina Express, juli 2016

Mijn zonen en ik hebben een prima week in Zwitserland gehad en ook een geweldige reis met de Glacier Express gemaakt. De hele reis was uitstekend verzorgd.
5-daagse treinreis Glacier Express, mei 2016

Mijn ouders willen u langs deze weg heel erg bedanken voor de mooie en perfect georganiseerde reis die ze maakten met uw organisatie. Zij hebben er ongelooflijk veel deugd aan beleefd, nochtans hadden ze wel een beetje stress voor het vertrek maar alles was stipt en goed geregeld. Zij hadden wel een beetje pech met het weer maar zullen, indien ze nog met de trein reizen, zeker nog op u beroepen.
4-daagse treinreis Bernina Express, mei 2016, echtpaar uit België

Terug uit Zwitserland kunnen wij  niet nalaten U te bedanken voor de prachtige reis die U voor ons georganiseerd heeft. Met “Deutsche Gründlichkeit” kregen wij een zeer duidelijke uitleg aangaande het verloop van gans onze reis. Dit was ons tijdens het ganse verloop ervan, zeer behulpzaam en niets is mislopen, niettegenstaande in Brussel, Parijs en Genève, grote politie-controles waren die wel meer tijd in beslag namen…
Ook de hotels waren goed, met fijn ontbijt en uitstekend gelegen. Bij een volgende gelegenheid, kijken wij naar Uw aanbiedingen op internet, want het is ons wel uitstekend meegevallen. Ook aan vrienden vertellen wij het door en wie weet…
Nogmaals, dank en beste groeten,
5-daagse Wintertreinreis Golden Pass, december 2015, echtpaar uit België 

We zijn aan onze Golden Pass treinreis bezig en zijn meer als 100 % enthousiast ! Heel erg bedankt ook om ons reisverloop (vooral de treinverbindingen) zo gedetailleerd te vermelden.
5-daagse Wintertreinreis Golden Pass, december 2015, ouder echtpaar uit België 

Even een terugkoppeling op de door jou (jullie) verzorgde reis. Zoals je al gezegd had lagen de tickets en voucher netjes in het hotel klaar. Het hotel in Chur is een net en gezellig hotel met charmante bediening, de Rhätische Bahn rijdt natuurlijk (meestal) op tijd en de ritten zijn heel mooi. Tip voor anderen je kan de reis ook maken vanuit een normale dienstregeling, wat als groot voordeel heeft dat de ramen open kunnen wat het fotograferen makkelijker maakt. We hebben de Arosa rit en Davos op de eerste dag kunnen doen en hebben voordat wij met de Bernina expresse vanuit Tirano terug namen, in de morgen nog een extra rit gemaakt naar St. Moritz en toen terug naar Alm Grün al waar de Bernina expres opgepakt hebben. Zo hebben wij optimaal genoten van onze 3 dagen treinkaart en het verschil ervaren tussen de panorama en de “normale” rijtuigen. Het hotel in Tirano was heel goed alleen duidelijk minder gemütlich als het hotel in Chur.
Al met al een mooie trip waar ook mijn vader van genoten heeft. Nogmaals bedankt en wie weet tot een volgende reis.
5-daagse treinreis Bernina Express, september 2015

Mijn complimenten! Alles was keurig geregeld voor mijn vakantie..Ik kon overal goed mijn weg vinden met behulp van de meegestuurde kaarten. De hotels waren prima…..! Het eerste klas reizen beviel me ook wel goed, rustiger en vaak meer plaats, ook voor je koffer. Nogmaals bedankt. Ik heb me heel erg goed vermaakt.
19-daagse treinreis Puur Zwitserland, juli 2015

We hebben genoten van de reis . Met de trein is ons goed bevallen, het is comfortabel en je ziet meer als met een busreis. Misschien ooit nog een keer. De verzorging van de tickets en de informatie was goed verzorgd, daarvoor dank.
7-daagse treinreis Klassiek Zwitserland, juni 2015

Ik wil jou ook nog eens speciaal bedanken: de reis was door jullie perfect voorbereid, zowel naar info als naar tickets. Alles is vlekkeloos verlopen. Ik apprecieer ook ten zeerste jullie flexibiliteit.
De reis zelf was zeer goed geslaagd, met uiteindelijk prachtig weder. Wij hebben ervan genoten. Bedankt!

3-daagse treinreis Glacier Express, juni 2015, vriendengroep uit België

Inmiddels zijn we terug van onze reis naar Zwitserland. We genieten nog iedere dag na van deze belevenis. Het was een fantastische reis. Alles was goed geregeld. Als we een minpunt zouden moeten aangeven zou dat het hotel in Lugano zijn. Dat stond in schril contrast met de andere hotels. Niet het personeel of het ontbijt maar wel de kamer. Hartelijk dank.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2014

Vandaag de reisbescheiden opgehaald. Heb het vluchtig doorgekeken en het ziet er goed uit.
Ben niet gewend om dit soort reizen te maken en was zeer verrast door de uitgebreidheid van het pakket. Alvast hartelijk dank voor je inzet.
11-daagse treinreis Puur Zwitserland, augustus 2014

Ook nieuwsgierig geworden?

Ga naar de reserveringspagina