11-daagse treinreis Puur Zwitserland

0
Prijs
Vanaf€2.045
Prijs
Vanaf€2.045

Reisvoorstel aanvragen

Toevoegen aan wensenlijst

Adding item to wishlist requires an account

15120

Waarom kiezen voor PUURtreinreizen?

 • Persoonlijke benadering en service
 • Kwaliteit en Zwitserse precisie
 • Flexibiliteit en op maat gemaakte reizen
 • Aangesloten bij VvKR, Garantiefonds GGTO en Calamiteitenfonds

Heeft u een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Wij staan voor u klaar!

+31(0)6 450 686 42

[email protected]

11 dagen
Te boeken van: 19 april – 24 oktober 2022
Programma

Tijdens deze reis maakt u gebruik van de volgende treinen:

Dag 1 Luzern

Deze treinreis begint in Luzern, in het hart van Zwitserland. U reist per trein naar Luzern vanaf de Zwitserse grens of één van de luchthavens. Overnachting in Luzern.

Dag 2Luzern

Een dag in Luzern om zelf in te delen. Luzern is een prachtige stad aan de Vierwaltstättersee en wordt ook wel de poort tot Centraal Zwitserland genoemd. Een bekende attractie is de oudste, overdekte brug ter wereld, de Kapelbrücke. U kunt vandaag de stad verkennen of een excursie maken naar de berg Pilatus, Rigi of Titlis. De Rigi Bahn is inbegrepen. Overnachting in Luzern.

Dag 3Luzern - Lugano

Treinreis van Luzern naar Lugano door o.a. de Gotthard Base Tunnel. De tunnel zorgt voor een snelle verbinding tussen de twee steden, maar u kunt ook een mooiere, langere route nemen. Overnachting in Lugano.

OptioneelGotthard Panorama Express

U kunt ook voor de treinroute kiezen die over de Gotthard Panorama Route rijdt in plaats van door de Gotthard Base Tunnel. In Luzern gaat u aan boord van een stoomraderboot (soms gemotoriseerd) voor een cruise over de Vierwaltstättersee naar Flüelen. In Flüelen stapt u dan over op de Gotthard Panorama Express naar Lugano. Tijdens deze treinreis wordt u vergezeld door een gids en krijgt u extra informatie over de regio waar u door heen rijdt, de bezienswaardigheden en de mythes en legendes. De Gotthard Panorama Express rijdt alleen met 1e klas panoramawagons met een toeslag voor de zitplaatsreservering. Heeft u de treinreis Puur Zwitserland in 1e klas geboekt dan geldt er een toeslag van € 19 per persoon en indien u de treinreis in 2e klas boekt geldt er een toeslag van € 45 per persoon.

De Gotthard Panorama Express rijdt van dinsdag t/m zondag (niet op maandag) van 15 april t/m 15 oktober 2022. In de periode tot 15 april kunt u hetzelfde traject volgen en gebruik maken van de regiotreinen.

Dag 4Lugano - St. Moritz

Een hoogtepunt van deze reis. Met de Bernina Express van de Rhaetische Bahn langs de UNESCO Werelderfgoed route. Geniet van de prachtige route! Van de palmen en mediterrane sferen naar de gletsjerwereld. Overnachting in St. Moritz.

Dag 5St. Moritz - Zermatt

De volgende toptrein staat op het programma. U maakt met de Glacier Express vandaag één van de mooiste treinreizen ter wereld. Tijdens een 8 uur durende rit gaat u over 291 bruggen, door 91 tunnels en over de Oberalppas, 2033 m naar Zermatt. Overnachting in Zermatt.

Dag 6Zermatt - Matterhorn

Een fantastische ervaring staat er vandaag op de planning, het Matterhorn Gletsjer Paradijs. De Zermatt Bergbahnen AG (gondelbaan) brengt u naar het hoogste uitkijkpunt in de Alpen op 3883 m. U staat te midden van de sneeuw- en gletsjerwereld en het uitzicht over de omliggende bergtoppen is adembenemend. Er zijn diverse faciliteiten zoals, snowtubing, restaurants, souvenirshop, panoramavensters, de hoogstgelegen bergwijn-opslag van Europa, gletsjerpaleis met ijssculpturen en een ijsglijbaan. Overnachting in Zermatt.

Dag 7Zermatt - Montreux

Per trein naar Montreux aan het Meer van Genève in het Franstalige deel van Zwitserland. Vanwege het buitengewoon milde klimaat gedijt er een vegetatie, met pijnbomen, cipressen en palmbomen, die normaal gesproken eerder rond de Middellandse Zee te vinden is. De lange, door bloemen omzoomde wandelroute langs het meer van Vevey via Montreux tot aan Slot Chillon nodigt u uit tot flaneren. Uit de bloeitijd van de Belle Epoque stammen veel van de huizen langs de oever, daaronder het prachtige Fairmont Le Montreux Palace. Overnachting in Montreux.
Tijdens het Montreux Jazz Festival van 30/6-15/7/2023 overnacht u in Lausanne i.p.v. in Montreux.

Dag 8Montreux - Interlaken

Met de trein van de GoldenPass Line reist u door een prachtig decor van Zwitserse bergdorpjes van Montreux naar het Berner Oberland. Overnachting in Interlaken.

Dag 9 Interlaken - Jungfrau

Interlaken ligt tussen twee meren en aan de voet van het Jungfrau gebergte. Een excursie tot grote hoogte staat vandaag op het programma. Een rit met de Jungfraubahn naar de Top van Europa. Op 3454 m ligt Europa’s hoogste treinstation. Het traject loopt van Kleine Scheidegg tot aan het Jungfraujoch en strekt over 9 km, waarvan 7 km door tunnels, en moet een hoogteverschil overbruggen van 1400 m. In de tunnels zijn een paar uitzichtpunten die een fantastische kijk bieden op de omliggende Alpenwereld. Bij het Jungfraujoch bevindt zich een ijsgrot, restaurants en uitzichtplatformen over de bergtoppen en Aletschgletsjer. Overnachting in Interlaken.

Dag 10Interlaken - Zürich

U verlaat de bergwereld en reist per trein naar Zürich. De grootste stad van Zwitserland en een mooie stad om deze reis mee af te sluiten. U vindt in deze stad prachtige historische wijken die worden afgewisseld met moderne architectonische hoogstandjes. De Bahnhofstrasse, waar alle modehuizen en juwelierswinkels zich bevinden, is één van de duurste en meest exclusieve winkelstraten ter wereld. Hier vindt u alle grote merken zoals Cartier, Louis Vuitton en Chanel. Overnachting in Zürich.

Dag 11Zürich

De laatste dag van deze treinreis. U reist per trein naar de Zwitserse grens of één van de luchthavens. U kunt uw verblijf in Zwitserland ook verlengen in een hotel uit ons aanbod. Wij geven u graag suggesties.

Foto's
Prijsinformatie

Vanafprijs per persoon in €, geldig in de periode 19 april – 24 oktober 2022

De prijzen kunnen afwijken van uw definitieve prijs, afhankelijk van de beschikbaarheid en uw vertrekdatum.

 

3* hotel

19/4-23/6

16/9-24/10

3* hotel

24/6-15/9

 

4* hotel

19/4-23/6

16/9-24/10

4* hotel

24/6-15/9

 

2-persoonskamer v.a. € 2045 v.a. € 2075 v.a. € 2345 v.a. € 2385
1-persoonskamer     v.a. € 2445 v.a. € 2495 v.a. € 2865 v.a. € 2915

Lunch aan boord van de Glacier Express € 49.
Upgrade treinrondreis 1e klas € 260.
Zitplaatsreservering Gotthard Panorama Express indien u de treinrondreis in 1e klas reist € 19 (zie dag 3).
Zitplaatsreservering Gotthard Panorama Express indien u de treinrondreis in 2e klas reist € 55 (zie dag 3).

Tijdens het Montreux Jazz Festival van 30/6 t/m 15/7/2023 overnacht u in Lausanne i.p.v. in Montreux.

Prijzen voor een 3-persoonskamer zijn op aanvraag.

U kunt uw treinreis in iedere overnachtingsplaats verlengen. We sturen u graag een reisvoorstel op maat.

vraag vrijblijvend uw reisvoorstel aan


Inbegrepen in de reissom:

 • 10 overnachtingen in een 3* of 4* hotel inclusief ontbijt, kamer met bad en/of douche en toilet
 • Treinticket Puur Zwitserland 2e klas inclusief onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer (trein, bus en boot) en toegang tot ruim 500 musea in heel Zwitserland
 • Excursie Rigi Bahn (Luzern)
 • Excursie Matterhorn Gletsjer Paradijs incl. entree gletsjerpaleis met ijssculpturen (Zermatt)
 • Excursie Jungfraujoch (Interlaken)
 • Bernina Express trein inclusief zitplaatsreservering in panoramawagon
 • Bernina Express bus inclusief zitplaatsreservering
 • Glacier Express inclusief zitplaatsreservering in panoramawagon
 • GoldenPass Panoramic Express Montreux-Zweisimmen inclusief zitplaatsreservering in panoramawagon en GoldenPass Line RegioExpress Zweisimmen-Interlaken
 • 25-50% Korting op reguliere ticketprijzen voor optionele excursies per trein, boot, postbus en kabelbaan
 • Reserverings- en administratiekosten
 • Uitgebreide reisbeschrijving
 • Garantiefonds GGTO

Niet inbegrepen in de reissom:

 

Deze treinreis valt onder de garantie van Garantiefonds GGTO. U kunt de voorwaarden van  deze garantieregeling vinden op de website van GGTO.

Kaart